KURSER

Jeg kombinerer forskning og klinisk praksis og tilbyder kurser og sparring inden for følgende områder.

1. Diagnosticering og behandling af BED.
2. Spiseforstyrrelser i et psykologisk og socialt perspektiv.
3. Kropsbillede; kropsutilfredshed og kropsrelateret selvværd.
4. Vægtstigma og tykfobi.
5. Vægtneutral sundhed.

Kontakt mig for præsentationer på konferencer, årsmøder og andre faglige arrangementer.

Prisen afhænger af arrangementet, men er typisk 5.000 kr. for et oplæg og 20.000 kr. for en hel dag.

GRUNDET COVID-19 HAR JEG IKKE ARRANGERET KURSER RESTEN AF 2o20.
JEG KAN STADIG BOOKES TIL FOREDRAG.

Kommende kurser

 • Hele 2020 og 2021
  Kontakt for aftaler
  “Nadja og de 170 kilo -når kampen mod vægten må stoppe”
  v/ psykolog, ph.d. Lene Meyer og Nadja Engsig
  (TV2-dokumentaren “Nadja og de 170 kilo”)
 • Læs mere om kurset her

 • Marts 2020
  13. og 27. marts 2020 Udsat grundet corona lockdown
  Nye datoer 21. august og 11. september
  Diagnosticering af spiseforstyrrelser (EDE)
  v/ psykolog ph.d. Lene Meyer og seniorforsker ph.d. Loa Clausen
  Læs mere om kurset her

 • April 2020
  16. og 17 . april 2020Udsat grundet corona lockdown
  Nye datoer 17. og 18. september 2020
  Vægtneutral sundhed: en ny måde at forstå sundhed på
  v/ psykolog ph.d. Lene Meyer og Aut. klinisk diætist Inger Bols
  Læs mere om kurset her

NADJA OG DE 170 KILO
-Når kampen mod vægten må stoppe

Lene Meyer og Nadja Engsig
kendt fra TV2 dokumentaren “Nadja og de 170 kilo”

Hele 2020 og 2021 er det muligt at booke foredrag med Nadja Engsig og Lene Meyer om det at leve med BED. Nadja var med i dokumentaren ‘Nadja og de 170 kg’ på TV2.

I dette foredrag fortæller Nadja Engsig om, hvordan det er at leve med BED gennem en lang årrække. Nadja har kæmpet sig gennem et væld af slankekure, og det er aldrig gået godt. Men da hun flyttede fokus til noget andet end vægten og kiggede tilbage på sin svære opvækst og sit smertefulde forhold til mad, begyndte der at ske noget nyt.

Nadja har medvirket i dokumentar-serien ”Nadja og de 170 kg” på TV2 og deler med stor ærlighed og selvindsigt ud af sine erfaringer. For der er en vej ud af livet med BED.

Lene Meyer er psykolog og specialist i spiseforstyrrelser. Lene giver et fagligt indblik i den nyeste viden om BED og forklarer, hvorfor det store fokus på vægttab er en dårlig idé, når man skal overvinde BED.

Lene er optaget af konsekvenserne af vægtstigma og det massive vægtfokus i samfundet. Hun har skrevet en ph.d-afhandling om BED og er med som Nadjas psykolog i ”Nadja og de 170 kilo”.
Sammen kombinerer Nadja og Lene levet erfaring og faglig ekspertise om BED.

Praktisk
Foredraget henvender sig til alle med interesse for samspillet mellem krop, psyke, samfund og sundhed.
Det varer 1-2 timer, og der er god tid til dialog og spørgsmål fra salen.
For forespørgsler og information om kommende arrangementer kontakt os her på siden eller på facebook
Diagnosticering af spiseforstyrrelser
– Eating Disorder Examination (EDE)

2-dages kursus i diagnosticering af spiseforstyrrelser
v/ ph.d. Lene Meyer og seniorforsker og ph.d. Loa Clausen

Beskrivelse

Eating Disorder Examination (EDE) er et semistruktureret diagnostisk interview, der både i klinik og forskning anses som”golden standard” i diagnostisk afklaring af spiseforstyrrelser. EDE er udviklet af Christopher Fairburn og medarbejdere i Oxford (UK) igennem de seneste 25 år. Kurset har til formål at gøre deltagerne i stand til at bruge EDE-interviewet mhp. at kunne diagnosticere spiseforstyrrelser så validtsom muligt.Deltagernefår de første erfaringer med interviewetog får supervision på baggrund af dette. Diagnostik er vanskelig og kriterierne i ICD-10, ICD-11og DSM-5 vil blive gennemgået med reference til EDE-items.EDE version 12 og EDE-child vil blivegennemgået mht. struktur, opbygning, indhold og psykometriske egenskaber.

Mød dine undervisereLoa Clausen er autoriseret psykolog, ph.d. og seniorforsker. Hun har arbejdet klinisk og forskningsmæssigt med spiseforstyrrelser i 20 år og har beskæftiget sig med både unge og voksne. Hun har undervist i EDE i samme periode og har været særligt optaget af assessment og diagnostik, herunder brug af både spørgeskemaer og systematisk interviews, samt forskellige psykoterapeutiske retninger og deres effekt. Hun har været involveret i alle Sundhedsstyrelsens kliniske retningslinjer og arbejdsgrupper vedr. spiseforstyrrelser inden for de seneste 5 år.Lene er autoriseret psykolog og ph.d. Hun har arbejdet med spiseforstyrrelser siden 2008 både i psykiatrien og som privatpraktiserende psykolog. I september 2019 forsvarede hun sin ph.d. om behandling af BED: Problems and solutions in a two-phased treatment for patients with Binge Eating Disorder and overweight, hvor hun har lavet en”multimetode undersøgelse” af behandling til mennesker med tvangsoverspisning(BED)og overvægt/fedme. Lene er trænet i Eating Disorder Examination (EDE), som hun har brugt i sit forskningsprojekt.

Praktisk information

Kurset finder sted i lyse lokaler på BEDklinikken
Buddinge Hovedgade 205, 2860 Søborg

OBS! Udsat grundet corona lockdown

Nye datoer
Fredag den 21. august 2020 kl. 10.00 til 16.00
Fredag den 11. september 2020 kl. 10.00 til 16.00

Pris: 3700 kr + moms

Kursusbeskrivelse fås ved henvendelse til BEDklinikken

VÆGTNEUTRAL SUNDHED
– EN NY MÅDE AT SE SUNDHED PÅ

2-dages intensivt grundkursus i vægtneutral sundhed. Henvendt til sundhedsprofessionelle og beslutningstagere, der er nysgerrige efter at forstå og tale om sundhed på en måde, der ikke handler om vægt

v/ psykolog og ph.d. Lene Meyer og Aut. klinisk diætist & cert. coach Inger Bols.


Beskrivelse

2-dages intensivt grundkursus i vægtneutral sundhed til fagfolk, der er begyndt at sætte spørgsmålstegn ved den traditionelle tilgang til sundhed, hvor vægt er i centrum, og ønsker at udforske alternativerne.

Kurset er henvendt til praktiserende læger, diætister, prof. bachelorer, psykologer, praksissygeplejersker og sundhedsplejersker.

Kurset er også tiltænkt ledere på sundhedscentre eller forebyggelsesenheder, der har behov for evidensbaseret viden og sparring til at formulere deres vægtneutrale sundhedsindsatser.

Vi stiller skarpt på den nyeste forskning og fører dig ind i krydsfeltet mellem vægttab, stigma og spiseforstyrrelser. Vi kortlægger problemer og risici ved fokus på vægttab og præsenterer et alternativ: vægtneutral sundhed.

På dette kursus får du

 • Gennemgang af det traditionelle vægtcentrerede sundhedsparadigme: grundantagelser, paradokser og utilsigtede konsekvenser
 • Indføring i det vægtneutrale sundhedsparadigme: baggrund, evidens og hvad du kan gøre i praksis
 • Indsigt i spiseforstyrrelser – anoreksi, bulimi, tvangsoverspisning (Binge Earting Disorder, BED) og ortoreksi – og ’slankekursforstyrrelse’
 • Introduktion til vægtstigma: hvad er det, hvad er konsekvenserne og hvad gør vi i stedet for?
 • Lejlighed til at reflektere over egen praksis og indgå i faglige diskussioner med forskere, klinikere og andre fagfæller

Mød dine undervisereInger Bols, autoriseret klinisk diætist, certificeret coach og certificeret vejleder i den originale og evidensbaserede model for intuitiv spisning.

I snart 25 år har Inger arbejdet som diætist. De første år i hospitalsregi med bl.a. diabetes og i en forskningsafdeling om hjerterehabiliteringen. De sidste 20 år i egen praksis med især vægttabsrådgivning, sportsernæring og spiseforstyrrelse. Efter tusindvis af klientsamtaler, med fundament i den motiverende samtale, personlige kostplaner og tilbud om støttende kontrolvejninger, blev det tydeligt for Inger, at hun grundlæggende ikke hjalp sine klienter til varig sundhed, så længe vægttab var en del af målet.  De seneste år har Inger derfor taget flere forskellige kurser hos nogle af de dygtigste og mest progressive diætister og psykologer i verden og er i dag den første danske vægtneutrale diætist.  Inger arbejder både med individuel vejledning og gruppebehandlinger. Derudover har hun mange års erfaring i undervisning og foredragsvirksomhed.
Læs mere www.IngerBols.dk 

Lene Meyer, autoriseret psykolog, ph.d. i sundhedsvidenskab og ekspert i BED (Binge Eating Disorder – Tvangsoverspisning), BED-Klinikken i Søborg.

Lene er specialist i behandling og diagnosticering af spiseforstyrrelser, anoreksi, bulimi og BED. I mere end 10 år har hun beskæftiget sig med spiseforstyrrelser og vægt både som behandler i psykiatrien og som forsker. Hun har tidligere været ansat på Ambulatorium for spiseforstyrrelser på Psykoterapeutisk Center Stolpegård i Gentofte og Psykiatrisk Center Ballerup. Aktuelt er Lene del af BEDklinikken i Søborg. Lene er også foredragsholder og aktiv debattør i medierne om emner inden for BED, vægtstigma og sundhed.
Lene Meyer er bl.a. kendt som psykologen i dokumentaren ”Nadja og de 170 kg”. Se trailer her
Thorkild I.A. Sørensen, professor i genetisk og metabolisk epidemiologi ved Metabolismecenteret, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

Thorkild I.A. Sørensen er en international, højt respekteret forsker, som gennem 50 år har forsket i fedmens gåder, både hvad angår de genetiske og miljømæssige årsager, samt somatiske og psykosociale konsekvenser. Thorkild har modtaget internationale priser som anerkendelse for sin forskning i fedme.

Praktisk information

Kurset afholdes i hyggelige lokaler i den charmerende bydel, Bondebyen i Kongens Lyngby
Peter Lunds Vej 8, 2800 Kongens Lyngby

OBS! Udsat grundet corona lockdown

Nye datoer
Torsdag den 17. september 2020 kl. 10.00 til 17.00
Fredag den 18. september 2020 kl. 9.00 til 16.00

Tilmelding senest 1. september 2020
OBS max. 30 pladser
Pris 4.725 kr + moms

Film: Seminar om vægtneutral sundhed, 2019
Aut.klinisk diætist Inger Bols, Læge og postdoc, Rasmus Køster-Rasmussen, professor, Thorkild IA Sørensen